Dag Allemaal Valt Voor Kattenkwekerij Eén April Grap

Beste lezers,

Op maandag 16 juni belde een journalist mij s ’morgens over het artikel die ik in april had gepubliceerd over een ondernemingsplan rond een kattenkwekerij.

Meteen vroeg ik aan de meneer of hij de publicatie datum had gezien.

Het duurde niet voordat hij moest lachen. En ik ook, zeker wanneer je terug gaat naar het artikel en kijkt wanneer het gepubliceerd werd!

1 april! (Dat was de datum waarop het artikel werd gepubliceerd.)

Ik had al eerder moeten reageren op dat gepubliceerde artikel, maar ik wou even verder zien hoe de mensen reageren.

De reactie was um… vel.

 

Dieren = Aan Mens

Het bewijst terug dat voor meeste mensen het opzettelijk kwetsen van dieren even (of misschien zelfs hoger) hoog ligt als verkrachting en kindermisbruik.

Zelfs Michael Vick (een Amerikaanse ‘footballer’) waarvan het publiek te weten was gekomen dat hij hondengevechten georganiseerde, het hem niet kon vergeven. Uiteindelijk maakte dat (bijna) een einde van schijn carrière.

 

Mensen (Kopers) Observeren Selectief

Wat absoluut niet belangrijk was dat de berekeningen en logica gewoonweg onzin is (meeste hebben het hele artikel niet grondig doorgelezen), maar het feit dat er een kattenkwekerij zou komen die het vel van de katten zou verkopen.

Nergens het artikel was er vermeld dat de katten (herinner je eraan, dit ondernemingsplan is fictief!) op een inhumane manier geveld zou worden. Zijn al de lezers die zo vel hadden gereageerd allemaal vegetariërs?

Indien de journalist die mij contacteerde over dat artikel, grondig het hele verhaal zou hebben gelezen, snel zou concluderen dat de berekeningen niet kloppen.

De Les: Mensen maken géén logische conclusies wanneer ze iets kopen. Gemeenschappelijke waarden, eigenschappen delen is vele malen belangrijker in veel gevallen dan de objectieve kwaliteit van je dienst of product.

 

Een Les Voor ‘Buitenlandse’ Ondernemers

Het verbaasde me een klein beetje, maar hoeveel het een hindernis nog blijkt te zijn om te communiceren met een publiek als je een ‘vreemd uiterlijk’ heb.

Laten eens kijken naar een paar van de reacties:

Ze eigen gore Spleetoog kop Vellen en dan ze vel verkopen, Weer een idee van zo’n tyfes buitenlander. Wat een goor teringvolk is het ook. !!!!

zal klacht indienen dit kan niet.Die spleetoog denkt dat hier in Belgie alles kan.Zelfs al is dit een publiciteitsstunt dat is aanzetten tot dierenmishandeling en volledig onwettelijk en strafbaar

Iemand zou van die gele Aziaat de hersenpan in moeten rammen met een stalen pijp

dit kan niet kloppen toch? Is volgens mij eerder een model als vb voor een inleiding tot businessplan voor beginnende ondernemers.

Beetje ongelukkig voorstel (ook al omdat in Azie men soms niet te lief omspringt met honden en katten), maar welke bank zou dit financieren. Bemerk ook de datum gepost.

(behalve de bold is alles direct overgenomen, inclusief spellingsfouten, etc.)

Nu, ik ga ik de R woord niet gebruiken om heel België te beschrijven, de extremen in de maatschappij schreeuwen het hards, maar toch voor mij noch een beetje eigenaardig.

Zeker voor iemand die:

 1. De volledige Belgische nationaliteit heeft (geadopteerd uit Zuid-Korea)
 2. Vlaamse ouder heeft.
 3. Stemt op N-VA

Ik moet er eigenlijk om lachen op al de commentaar.

De Les is maak je niet al te druk over wat anderen over je denken. Als ondernemer heb je de keuze (ja het is zo) om te kiezen wie je als klant wil hebben.

 

Het Grappigste Van Al Is…

Ja, ik kan toegeven dat het artikel (het volledig fictieve ondernemingsplan) voor sommige mensen wansmakkelijk voorkomt.

MAAR!

De groter les hieruit te leren is dat mensen willen investeren in dit ondernemingsplan!

Het ergste is, dit fictieve ondernemingsplan bestaat nu als meer dan 125 jaar, Willis B. Powell, redacteur van de krant de Associated Press publiceerde dit artikel oorspronkelijk 125 jaar geleden.

Toen zelf, contacteerde men massaal de krant om een investeerder te worden in dat volledig fictieve ondernemingsplan, een ondernemingsplan als je die goed nauwkeurig leest volledig onlogisch en niet haalbaar zou blijken.

De Les, wees kritisch als een ondernemer. Trap niet in elk nonsens verhaal of ondernemingsplan.

Katten Kwekerij Ondernemingsplan

Super Opportuniteit Om Rijk Te Worden!!! –

katten_kwekerij

katWe starten binnenkort een katten kwekerij net buiten Groot-Bijgaarden met 100,000 katten. Elke kat zal gemiddeld 12 nieuwe katten kweken per jaar. De katten vel zal verkocht worden aan 30 cents per stuk. Een honderd man kan 5,000 katten per dag vellen. We verwachten een dagelijkse net winst van 10,000 euro.

ratHoe zijn we van plan om de katten te voeden? We starten tegelijkertijd een ratten kwekerij ernaast met 1,000 ratten. De ratten planten zich voort 12 keer zo snel dan de katten. Dus we zullen vier ratten hebben om elke kat per dag te voeden.

Maar hoe zullen we de ratten voeden? We voeden de ratten de karkassen van de katten nadat ze geveld zijn.

furOngelooflijk maar waar! We voeden de ratten naar de katten en de katten naar de ratten en produceren de katten vellen voor niets!

 

Vul je naam en email adres hieronder als je geïnteresseerd bent om een investeerder te worden!

Top 10 Redenen Om Te Bloggen Als Ondernemer

Een blog starten is noodzakelijk voor iedere ondernemer die het meeste wilt uithalen uit zijn eigen zaak, en niet alleen juist voor meer klanten.

Ik kan geen enkele reden bedenken waarom je geen blog zou starten, en het verbaasd me telkens wanneer ik business websites zie die er geen hebben.

Pech voor hun…

Want zoals je zult ontdekken uit deze lijst van top 10 redenen om te bloggen als ondernemer zal je het beklagen eenmaal je er een veel te laat aan begint. Ongeacht of je van plan bent om een eigen zaak te starten binnen een maand of nu al een beheerd sinds een paar jaar geleden.

 

1 Bloggen Om Meer Klanten Te Winnen

Ja, het is misschien moeilijk om eerst te geloven maar via bloggen kan je meer klanten krijgen. Het beste van al is dat dankzij je blog meeste obstakels, vragen over jouw producten en diensten al kan beantwoord worden voordat je toekomstige klant in jouw winkel of kantoor binnenstapt.

Eén van de redenen is dat je meer bezoekers zal krijgen op je blog.

Meer bezoekers = meer klanten. Lees hier onderaan Bloggen Is Goed Voor SEO.

 

2 Bloggen Is Technisch Gemakkelijk En Kost Bijna Niets

Je moet geen webdesigner gaan zoeken om je eigen blog te starten. Je kunt zelf heel gemakkelijk je eigen blog installeren en beheren dankzij WordPress (gratis!). Want WordPress is een online software pakket waarmee je nieuwe artikels kan publiceren en beheren, inclusief foto’s en video’s, zonder nood aan html/css… het werkt een beetje zoals Office Word.

De enige echte kost is je domeinnaam (naam van je website; www.ditisjedomeinnaam.com/net/org) en je webhosting (online “harde schijf”).

Indien je wilt zal ik zelf je blog gratis installeren met tal van extra’s.

 

3 Bloggen Kan De Druk Om Je Klantendienst Verlagen

Stellen jouw geïnteresseerde klanten je telkens de zelfde vragen die je liever wilt dat ze vooraf al de antwoord van weten? Vermeld het in je blog.

Neem bijvoorbeeld belangrijke updates zoals plots ziek zijn (zeker belangrijk voor de zelfstandige ondernemer), dan kan je veel hoofdpijn besparen vanwege constant je telefoon moeten beantwoorden door je klanten te laten weten dat ze via je blog wat je toestand is.

4 Bloggen Waarschuwt Je Huidige Klanten Over…

Faillissementen, spontane stakingen, of bepaalde “legale toestanden”. Neem bijvoorbeeld hier het geval met het bedrijf Euphony die geen blog heeft.

Wel, ze hebben het faillissementen proces gestart. Dit is een zeer belangrijke situatie die gevolgd wordt door de mensen die daar werken als zelfstandige business consultants. Omdat ze nu eenmaal geen blog hebben en hun leden niet via dit media kanaal informeren, dan krijg je deze situatie waar mensen “Euphony failliet” intypen in Google en dan op mijn website belanden. Namelijk mijn artikel verschijnt bijna als eerste in Google over het faillissement van Euphony… omdat ik actief artikels publiceer en een blog beheer.

Een andere situatie was met het lanceren van het tijdschrift Vertigo. Wel, indien ze een beetje slimmer zou zijn geweest, en een blog hebben gestart wanneer ze het nieuws hebben aangekondigd wanneer ze gingen lanceren, dan zouden geïnteresseerde mensen naar hun blog gaan en niet naar de mijne waar ik kritisch schrijf dat hun lanceren van een fysieke tijdschrift over films een experiment in dwaasheid is.

Laat niet anderen mensen, bloggers vertellen wat de situatie is binnen jouw eigen zaak. Doe dat via jouw blog eerst!

 

5 Bloggen Bouwt Een Relatie Met Je Publiek

Een blog is niet zomaar een marketing tool, pr tool, maar een relatie tool. Via jouw blog kan je namelijk een zeer sterke relatie creëren met je huidige klanten en potentiele klanten die pas binnen een maand geld gaat uitgeven.

Dankzij deze relatie wordt jouw blog ook de eerste startplaats om te lezen of er iets nieuws is. Dus niet via een andere blog die een totale andere standpunt of opinie heeft.

Het zorgt ervoor dat klanten terug komen, en misschien brengen ze hun vrienden, familie mee.

 

6 Bloggen Genereerd Belangrijke Marketing Data

Je blog toont welke artikels het meeste bekeken worden. Hoe lang blijven bezoekers gemiddeld op je blog? Welke woorden hebben ze ingetypt in Google en zo op jouw blog belandt?

Via heattracking software dat je op je blog kan installeren kan je zelfs zien hoe lezers hun muis over het scherm bewegen wanneer ze je blog bekijken. De data van de beweging van de muis is een alternatief voor eyetracking (Waarop concentreren de ogen van je publiek?).

 

7 Bloggen Helpt Je Passie Behouden Voor Je Eigen Zaak

Schrijven is een zeer creatieve, ontspannende activiteit. Ja, meeste mensen zien zichzelf niet als Hugo Claus. Dus bekijk bloggen als een manier om continu je ondernemingsplan aan te passen. Je ontdekt via het schrijven, je marketing data, feedback van je lezers tal van nieuwe waarheden over jezelf en je business.

Het best van al is een email krijgen via een van je lezers om je te bedanken omdat de informatie op je blog ze hebben geholpen… zoals voor het slagen van hun examen bedrijfsbeheer.

 

8 Bloggen Maakt Jouw Business “Uniek”

Het is nu eenmaal zo omdat weinig ondernemers hier in Vlaanderen een blog hebben dat je via jouw blog uniek kan zijn.

Het komt nog, wanneer een blog een integrale aspect wordt van een onderneming.

Bekijkt het als starten met Twitter, Youtube, Facebook voordat iedereen erop zat.

 

9 Bloggen Helpt Je Te Zien Of Je Business Idee Werkt

Een blog starten is misschien een van de meest belangrijkste tools, dingen je kan doen als je van plan bent om te starten als een zelfstandige maar niet volledig 100% zeker bent of je geld gaat verdienen.

Want dankzij je blog kan je al een lijst van geïnteresseerde klanten creëren voordat jezelf inschrijft bij een ondernemingsloket.

Starters hebben weinig flexibiliteit om hun business idee uit te testen, want eenmaal je officieel zelfstandig bent ben je verplicht om elke drie maanden honderden euro’s te geven aan de gvd sociale bijdragen belasting. Tenzij je natuurlijk eerst een blog zou starten.

Je lezers laten je weten of je prijzen te hoog zijn of te laag, wat willen ze precies, en tal van andere belangrijke informatie die je best weet voordat je officieel lanceert!

Dankzij je blog kan je in feite je business lanceren zoals een blockbuster zomer film.

In verschillende fasen.

De marketing campagne achter een zomer hit film begint bijna een hele jaar vooraf het verschijnt in de bioscoop.

Eerst is er de teaser trailer, dan een trailer dat ietsjes langer is, dan je officiële trailer, etc.

Hierachter is een hele formule dat ook direct toepasbaar is voor elke product/dienst dat binnenkort lanceert.

 

10 Bloggen Is Goed Voor SEO

SEO is de specialiteit hoe we websites/blogs beter doen rangschikken in Google voor bepaalde zoektermen die mensen in Google intypen.

Hiermee is bloggen een grote plus want Google houd namelijk van blogs.

Hierdoor worden jouw artikels sneller geïndexeerd.

Vraag jezelf, wat verkoop je nu of ben je van plan te verkopen als product/dienst?

Beschrijf jouw product of dienst in een woord of paar woorden.

Type het in Google.

Verschijnt jouw website in de top 10?

Hoe Hoog Scoren In Google Binnen 24 Uur

Ja, het is mogelijk om voor een bepaalde zoekterm in de top 10 te staan in Google binnen 24 uur.

Bijvoorbeeld, voor de zoekterm Postcodes Vlaanderen, staat mijn website als #10 geplaatst en dit binnen 24 uur nadat ik de pagina had gepubliceerd.

 

3 Belangrijke Factoren

Om de zelfde resultaten zo snel te zien moet je een website hebben dat een paar maanden actief is, en liefst een dat frequent nieuwe artikels publiceert.

Jouw website moet daarnaast nog een hoge domain authority hebben. Dit kan je gemakkelijk nachecken via de Moz Toolbar voor Firefox.

download_moz_toolbar

Er zijn vele bijkomende factoren die een invloed hebben op je domain authority.

Zoals hoe oud je domeinnaam is, hoeveel artikels je hebt gepubliceerd, maar voornamelijk hoeveel andere websites (van hoog kwaliteit) naar jou linken (backlinks).

mozbar_demo

Bijvoorbeeld, Yahoo! heeft ongeveer 8,765,722 backlinks, en heeft ook een domain authority van 100 (de maximum).

Het is gemakkelijker om een van een domain authority van 20 naar 30 te gaan, dan van 30 naar 40.

De laatste belangrijke factor is een zoekterm kiezen waarvoor je hoog wilt gaan scoren in Google.

Bijvoorbeeld de zoekterm bedrijfsbeheer is moeilijker om snel hoog te laten scoren, dan de zoekterm postcodes Vlaanderen.

Je merkt misschien op dat de tweede zoekterm bestaat uit twee woorden.

Hoe langer een zoekterm, hoe specifieker iemand op zoek is naar iets via de zoekmachine.

Iemand die cursus bedrijfsbeheer intyped heeft een beter idee wat hij naar op zoek is dan wanneer hij bedrijfsbeheer zou intypen.

Een korte zoekterm noemen we in seo (search engine optimization) short tail, en lange zoekterm noemen we long tail.

Gewoonlijk wil je een zoekterm kiezen tussen een short tail en long tail keyword.

Meer mensen typen een short tail zoekterm/keyword dan een long tail keywors.

Om na te gaan hoeveel mensen een zoekterm intypen per maand/jaar kan je doen via Google Planner. Daar kan je ook nachecken hoe competitief een zoekterm is.

Statistieken Examen Bedrijfsbeheer

Heb geprobeerd de statistieken te krijgen rond het examen bedrijfsbeheer. Jammer genoeg een negatieve antwoord op mijn aanvraag gekregen. Groot staatsgeheim soms? Terwijl je statistieken kan krijgen over hoeveel nieuwe werklozen er zijn deze maand, of de aantal startende ondernemers in Vlaanderen (dat daalt!).

Onder meer het zou interessant zijn geweest om te weten:

 • Hoeveel doen mee aan het examen bedrijfsbeheer per maand, per jaar?
 • Hoeveel mensen slagen direct?
 • Hoeveel mensen behalen hun attest bedrijfsbeheer via het examen bedrijfsbeheer?

 

Mijn Eigen Statistieken

Via de cijfers die ik dankzij deze website kan analyseren, schat ik, dat ongeveer 10.000 mensen het examen bedrijfsbeheer per jaar zal afleggen.

Dus ongeveer 1/3 van alle starters zouden eerst het examen bedrijfsbeheer moeten afleggen.

Een concretere berekening zou ik kunnen doen door de jaarrekeningen van de competitie te bestuderen.

Vertigo: Een Experiment In Dwaasheid

Net wanneer de cijfers tonen dat er minder tijdschriften worden verkocht, niet alleen hier in Vlaanderen maar ook in de rest van de wereld, heeft iemand het idee gehad om een nieuwe tijdschrift te lanceren onder de naam Vertigo.

Vertigo is een tijdschrift met als thema film en bioscoop. Men gaat beginnen met 60.000 exemplaren te drukken.

Waarom in godsnaam niet het hele concept uittesten via een digitale versie? Hoe zijn ze zo 100% dat dit een succes zal worden? Zeker wanneer bij bijna elke Kinepolis film Cinevox wordt gepromoot?

Bijna iedere fanatieke film volgen (inclusief mezelf) haalt zijn/haar film nieuws via het internet. Dankzij blogs, podcast, video reviews (Youtube) kunnen we up-to-date rumors te weten krijgen uit Hollywood.

Wat Belgische publicaties verschillend maak met de rest van de westerse wereld is hoeveel het gesubsidieerd word met het geld van belastingbetalers.

Het grote voordeel eenmaal met het internet is dat je gemakkelijk en vrij snel je business idee kan uit testen.

Waarom dan meer mensen dat dan niet?

Wel Een Giscorrectie Op Het Examen Bedrijfsbeheer

Ik heb het voor alle zekerheid bevestigd door een email te sturen naar de Centrale Examencommissie, maar is dus toch een giscorrectie op het examen bedrijfsbeheer.

Raar, ik kan me niet direct herinneren dat ze werkte met een giscorrectie toen ik mijn examen had afgelegd in 2009.

Giscorrectie betekent dat er punten wordt afgenomen indien je verkeerd antwoord.

Beste Euphony Alternatief (Misschien)

Misschien heb je het nog niet gehoord maar er is een grote kans dat Euphony failliet zal gaan. Het hele proces is al voor de rechtbank gebracht.

Als je nu nog steeds in Euphony zit maar op zoek bent naar een gelijkaardige multi level marketing bedrijf dan heb ik misschien een mogelijke alternatief gevonden.

Het probleem met meeste andere multi level marketing bedrijven is dat ze enkel gezondheid, dieet, of huis producten doorverkopen.

Het grote voordeel van Euphony was dat ze een product hadden waarin mensen in konden vertrouwen, namelijk als een Euphony business consultant verkoopte je Mobistar (telecom) contracten aan particulieren maar ook aan ondernemers. Ja, ik weet dat Euphony ook andere producten verkopen!

Het gaf het hele mlm business/concept een graad van geloofwaardigheid.

Dus waar ga je nu naar toe als je wil bijverdienen via mlm?

 

Het enige alternatief dat ik heb kunnen vinden door mijn eigen onderzoek te doen is het bedrijf Ergo.

Disclaimer: Laat me het eerst duidelijk maken dat ik geen enkele affiliatie heb met het bedrijf. Ik verdien niets, geniet niets door dit bedrijf te vermelden. Je neemt zelf het risico om bij hun aan te sluiten.

 

Wat Doet Ergo?

Ergo is een verzekeringsbedrijf dat multi level marketing gebruikt om pensioensparen, verzekeringen, en spaar/belegging producten te verkopen.

Onder meer:

 • Ziekteverzekering
 • Overlijdensverzekering
 • Uitvaartverzekering
 • Autoverzekering
 • Woningverzekering
 • Schuldsaldoverzekering
 • Ongevallenverzekering
 • Rechtsbijstand

Het bedrijf is ook gevestigd hier in België, wat een goede teken is in vergelijking met sommige mlm bedrijven wiens hoofdzetel in Hong Kong is.

Te lezen op hun website is dat ze sinds 1960 actief zijn.

Ze verkopen zich niet als een multi level marketing bedrijf, het is moeilijk om te concluderen dat deze business model gebruiken uit hun website.

 

Ergo Verkoper Worden

In vergelijking met andere mlm bedrijven, en omdat Ergo actief is een sector dat gereglementeerd is is het verplicht dat elke Ergo verkoper/zelfstandige consultant een grondige training/opleiding ondergaat van ongeveer 20 dagen.

Nu, je kan dit zien als een positieve aspect van het bedrijf. Want je verdiept jezelf in een wettelijke “kosher” product. Maar het betekent wel dat niet direct kan inschrijven en direct beginnen verkopen.

Je geniet ook van aanzienlijke hoge commissies.

Ongeveer 200 euro per verkochte product/verzekering.

Ik heb geen idee hoe de passiefinkomen/percentages bij hun werkt.

 

Mijn indruk van het bedrijf is dat het meer voor mensen zijn is serieus voltijds hiermee geld willen verdienen.

 

Meer Informatie

www.ergo.be

Hoeveel Bedraagt Mijn Nettoloon Als Zelfstandige?

In dit artikel ga ik het hebben over hoeveel nettoloon een startende zelfstandige kan verdienen per maand.

Onderaan dit artikel zie je ook de verschillende factoren die een invloed hebben op je totale nettoloon.

(Jae) Gelieve zo snel mogelijk het woord loon (netto of bruto) uit je dagelijkse business woordenschat weg te schrappen. Een “loon” is voor werknemers. Als zelfstandige ondernemer is je maandelijks inkomen volledig afhankelijk van wat je zelf verkoopt en doet. Door het woord loon te gebruiken conditioneer jezelf om als een werknemer te denken en niet als een ondernemer. En ja, ik weet dat wanneer je een eigen bedrijf start, jezelf een loon zal uitbetalen.

Het korte antwoord op de vraag: gemiddeld 50% van je maandelijkse totale bruto-inkomen (totale beroepsinkomen – beroepskosten) blijf je overhouden als netto.

Dus indien je als een zelfstandige ondernemer met een eenmanszaak 2000 euro’s zou verdienen door je diensten of producten te verkopen, min al je beroepskosten, dan zou je gemiddeld de helft overhouden: 1000 euro netto.

Met het resterende bedrag (1000 euro) moet je nog je overlevingskosten (huur, eten, etc.) aftrekken om een werkelijke beeld te krijgen.

Het grootste deel gaat naar de belasting (Belgische staat, die het dan terug “investeert” in Brussel… onder meer), en de rest naar de sociale bijdragen.

Merkt op dat btw niet word meegerekend, aangezien btw nooit een winst of verlies is.

 

(Jae) Zelfstandige ondernemers genieten niets, noppes, zero van vakantiegeld, pensioen (vergelijken met een werknemer!), uitkering, etc. in vergelijking met een werknemer. Maar betalen wel enorme bedragen aan sociale bijdragen!

 

Je Kosten & Belastingen

Beroepskosten: Webhosting, kosten om producten te kopen en verder te verkopen, autobenzine, boekhouder, advocaat, elektriciteit, etc.

Sociale bijdragen: De #1 pest/kost als zelfstandige ondernemer. Als een startende ondernemer zijn de sociale bijdragen dat je per kwartaal (drie maanden) betaal gebaseerd op een voorlopige vast bedrag (aangepast per jaar) voor de komende drie jaar als ondernemer.

Nadien word de effectieve sociale bijdragen berekend gebaseerd op je werkelijke jaarlijkse winst.

Sociale bijdragen voor 2014 is rond de 700 euro’s voor een voltijdse zelfstandige ondernemer. Iemand in bijberoep betaalt slechts gemiddeld 75 euro’s.

Let op! Iemand in bijberoep betaalt ook sociale bijdragen maar geniet daar niets van! Dus geen extraatje bovenop zijn/haar vakantiegeld, kindergeld die hij/zij krijgt van de werkgever. OOK wat je aan mindere sociale bijdragen betaalt, betaal je aan hogere belasting op het eind van het jaar!

Dus je moet ongeveer 233 euro per maand opzij zetten.

Er gelden zware boetes voor laattijdige/onbetaalde sociale bijdragen!

Overlevingskosten: Wat je nodig hebt aan geld om maandelijks te overleven (huur, eten, etc.). Aangezien we als mens en ondernemen meer willen dan overleven, en ook te kunnen genieten van het leven zal dat meer zijn dan het “minimum”. De grootste kost hier zal je huur zijn, of de maandelijkse afbetaling van je huis/appartement.

Inkomensbelasting: Er zijn meer belastingen zoals verkeersbelasting maar de voornamelijkste belasting die je als ondernemer (idem als werknemer) mee te maken zal hebben is de inkomensbelasting. Naarmate je meer verdient, wordt je meer belast.

 

*Per jaar.

Van 0 tot 8 350 euro = 25 %

Van 8 350 tot 11 890 euro = 30 %

Van 11 890 tot 19 810 euro = 40 %

Van 19 810 tot 36 300 euro = 45 %

Meer dan 36 300 euro = 50 %

 

Na 36 300 euro is het interessant om te overwegen om een bedrijf op te richten omdat je minder inkomens belasting moet betalen. Let wel op dat je tweemaal belast wordt, (1) je inkomen, (2) vennootschapsbelasting (op je bedrijf).

(Jae) Indien je echt VEEL geld begint te verdienen (miljoenen), dan betaalt in feite zeer weinig belasting (minder dan 30%) door “speciale” belastingtrucjes en regels. Ik bedoel dan wel 100% volledig legale methodes!

“Alleen arme mensen betalen belasting”, zij iemand ooit (belande ook in de gevangenis voor belastingfraude…).

 

Extra Invloeden Op Je Nettoloon

De volgende factoren/elementen hebben invloed op hoeveel belasting je moet betalen.

 • Alleenstaande.
 • Kinderen ja/nee, hoeveel.
 • Voltijds zelfstandige of in bijberoep.
 • Eenmanszaak of vennootschap

 

Hoe Je Nettoloon Verhogen Dankzij Deze Trucje

Een manier om je belasting te verlagen is door zoveel mogelijk van je inkomen uit te geven aan beroepskosten. Sinds je belast wordt op je inkomen of op je winst (bedrijf).

Let op! Je belastingcontroleur/administratie geeft je flexibiliteit in je eerste jaar, omdat ze begrijpen dat je veel kosten hebt om je onderneming op gang te brengen. Maar indien je in je tweede jaar teveel beroepskosten hebt een te weinig inkomen, is dat voor hun een “red flag” en kan je een grondige controle verwachten van je boekhouden.