Help! Ik Heb Nog Steeds Mijn Cursus Bedrijfsbeheer Niet Ontvangen

Indien je nog steeds niet je cursus bedrijfsbeheer hebt ontvangen per post binnen de 7 dagen nadat je aanvraag hebt gedaan dan kan je best het onderstaande nummer bellen, of een email sturen naar het volgende email adres:

Tel: 02 277 55 76

Van 09.00 tot 16.30 uur

E-mail: [email protected]

 

Indien dichtbij of uit Brussel komt kan je altijd direct je cursus ophalen bij dit adres:

City Atrium Bloc C

Vooruitgangstraat 48

1210 Brussel

Label Afkomstig Uit Israël

Er gaat binnenkort een label worden geïntroduceerd (Afkomstig Uit Israël) dankzij de federale regering om aan te tonen dat een product afkomstig zou zijn uit de nederzettingen bezit door joden in Israël.

“Zo worden mensen bewust gemaakt van waar een product komt en kunnen ze vrij kiezen. – ontslagnemend minister van Economie Johan Vande Lanotte”

(Je kunt misschien wel raden welke stemmen hij hiermee te pakken wil krijgen…)

Supermarkten en winkels zouden normaal gezien zelf kunnen kiezen om die “label” te gebruiken. Uit mijn ervaring (toen ik nog voor een supermarkt) werkte zal deze maatregel niet populair zijn bij de geranten.

Verbazend dat dit initiatief gesteund wordt door de organisatie 11.11.11 die begin van dit jaar de campagne ‘Made in illegality’ startte.

(Die in mijn opinie beter kunnen concentreren op al de illegalen aanwezig in België en Europa. Maar ja, comme ci, comme ça.)

Ik zou binnenkort geen jood willen zijn in België met al wat ik opmerkt de laatste tijd.

Ik vraag me ook af welke marketing groep de federale regering gaat aanwerven om die label te maken. Misschien kunnen terug dezelfde mensen nemen die het nieuwe logo hebben gecreëerd voor de Vlaamse gemeenten.

Of ze kunnen gewoon old school gaan, en eentje nemen uit de Tweede Wereld Oorlog.

Label Afkomstig Uit Israël

Dus als die label echt wordt doorgevoerd binnenkort stel ik ook deze volgende labels voor:

  • Olie afkomstig uit Iraq en co.
  • Tablet afkomstig uit China
  • Diamant afkomstig uit Angola
  • Verdovingsmiddel gemaakt uit opium uit Afghanistan (Taliban)
  • Belg juist terug uit Syria waar ik heb meegevochten.

Dag Allemaal Valt Voor Kattenkwekerij Eén April Grap

Beste lezers,

Op maandag 16 juni belde een journalist mij s ’morgens over het artikel die ik in april had gepubliceerd over een ondernemingsplan rond een kattenkwekerij.

Meteen vroeg ik aan de meneer of hij de publicatie datum had gezien.

Het duurde niet voordat hij moest lachen. En ik ook, zeker wanneer je terug gaat naar het artikel en kijkt wanneer het gepubliceerd werd!

1 april! (Dat was de datum waarop het artikel werd gepubliceerd.)

Ik had al eerder moeten reageren op dat gepubliceerde artikel, maar ik wou even verder zien hoe de mensen reageren.

De reactie was um… vel.

 

Dieren = Aan Mens

Het bewijst terug dat voor meeste mensen het opzettelijk kwetsen van dieren even (of misschien zelfs hoger) hoog ligt als verkrachting en kindermisbruik.

Zelfs Michael Vick (een Amerikaanse ‘footballer’) waarvan het publiek te weten was gekomen dat hij hondengevechten georganiseerde, het hem niet kon vergeven. Uiteindelijk maakte dat (bijna) een einde van schijn carrière.

 

Mensen (Kopers) Observeren Selectief

Wat absoluut niet belangrijk was dat de berekeningen en logica gewoonweg onzin is (meeste hebben het hele artikel niet grondig doorgelezen), maar het feit dat er een kattenkwekerij zou komen die het vel van de katten zou verkopen.

Nergens het artikel was er vermeld dat de katten (herinner je eraan, dit ondernemingsplan is fictief!) op een inhumane manier geveld zou worden. Zijn al de lezers die zo vel hadden gereageerd allemaal vegetariërs?

Indien de journalist die mij contacteerde over dat artikel, grondig het hele verhaal zou hebben gelezen, snel zou concluderen dat de berekeningen niet kloppen.

De Les: Mensen maken géén logische conclusies wanneer ze iets kopen. Gemeenschappelijke waarden, eigenschappen delen is vele malen belangrijker in veel gevallen dan de objectieve kwaliteit van je dienst of product.

 

Een Les Voor ‘Buitenlandse’ Ondernemers

Het verbaasde me een klein beetje, maar hoeveel het een hindernis nog blijkt te zijn om te communiceren met een publiek als je een ‘vreemd uiterlijk’ heb.

Laten eens kijken naar een paar van de reacties:

Ze eigen gore Spleetoog kop Vellen en dan ze vel verkopen, Weer een idee van zo’n tyfes buitenlander. Wat een goor teringvolk is het ook. !!!!

zal klacht indienen dit kan niet.Die spleetoog denkt dat hier in Belgie alles kan.Zelfs al is dit een publiciteitsstunt dat is aanzetten tot dierenmishandeling en volledig onwettelijk en strafbaar

Iemand zou van die gele Aziaat de hersenpan in moeten rammen met een stalen pijp

dit kan niet kloppen toch? Is volgens mij eerder een model als vb voor een inleiding tot businessplan voor beginnende ondernemers.

Beetje ongelukkig voorstel (ook al omdat in Azie men soms niet te lief omspringt met honden en katten), maar welke bank zou dit financieren. Bemerk ook de datum gepost.

(behalve de bold is alles direct overgenomen, inclusief spellingsfouten, etc.)

Nu, ik ga ik de R woord niet gebruiken om heel België te beschrijven, de extremen in de maatschappij schreeuwen het hards, maar toch voor mij noch een beetje eigenaardig.

Zeker voor iemand die:

  1. De volledige Belgische nationaliteit heeft (geadopteerd uit Zuid-Korea)
  2. Vlaamse ouder heeft.
  3. Stemt op N-VA

Ik moet er eigenlijk om lachen op al de commentaar.

De Les is maak je niet al te druk over wat anderen over je denken. Als ondernemer heb je de keuze (ja het is zo) om te kiezen wie je als klant wil hebben.

 

Het Grappigste Van Al Is…

Ja, ik kan toegeven dat het artikel (het volledig fictieve ondernemingsplan) voor sommige mensen wansmakkelijk voorkomt.

MAAR!

De groter les hieruit te leren is dat mensen willen investeren in dit ondernemingsplan!

Het ergste is, dit fictieve ondernemingsplan bestaat nu als meer dan 125 jaar, Willis B. Powell, redacteur van de krant de Associated Press publiceerde dit artikel oorspronkelijk 125 jaar geleden.

Toen zelf, contacteerde men massaal de krant om een investeerder te worden in dat volledig fictieve ondernemingsplan, een ondernemingsplan als je die goed nauwkeurig leest volledig onlogisch en niet haalbaar zou blijken.

De Les, wees kritisch als een ondernemer. Trap niet in elk nonsens verhaal of ondernemingsplan.